top of page
  • Athanasia & Natasa

10 tips για να διοργανώσεις την απόλυτη Eurovision Night



Αγαπητέ eurovisionist, σε λίγες ημέρες όπως πιθανόν ήδη θα γνωρίζεις ξεκινά επισήμως η Eurovision, με τον 1ο ημιτελικό να ανοίγει την αυλαία του διαγωνισμού. Τί θα έλεγες να διοργανώσεις μια Eurovision Night με τους αγαπημένους σου (ή και μόνος σου) για να ζήσεις την εμπειρία της Eurovision στο έπακρο; Εντάξει, μπορεί να μην έχουμε οι περισσότεροι από εμάς τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε live από το Τορίνο τον διαγωνισμό, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζήσουμε στο μάξιμουμ την εβδομάδα της Eurovision από το σπίτι.


Παρακάτω σου έχουμε έναν πλήρη οδηγό, ώστε να διοργανώσεις την απόλυτη Eurovision Night, ειδικά αν είσαι νέος στο club. Αν είσαι παλιός eurovisionist μη διστάσεις να μοιραστείς μαζί μας το δικό σου "τελετουργικό" και φυσικά να προσαρμόσεις τις δικές μας προτάσεις σε αυτό.


1. Άκου όλα τα τραγούδια του διαγωνισμού και αποφάσισε τα top 10 αγαπημένα σου κομμάτια, προκειμένου στο τέλος της βραδιάς να συγκρίνεις τις προβλέψεις σου με τα τελικά αποτελέσματα.


Παρακάτω θα βρεις την επίσημη playlist με όλες τις συμμετοχές.



2. Εγκατάστησε στο κινητό την εφαρμογή Eurovision, που δίνει ποικίλες δυνατότητες όπως φωτογραφίες με φίλτρα Eurovision, περισσότερες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και live αντιδράσεις (καρδούλες) κλπ.


Κάνε κλικ εδώ για να βρεις το Eurovsion App.


3. Face-paint με θέμα την αγαπημένη σου συμμετοχή (π.χ. ζωγράφισε τη σημαία της αγαπημένης σου χώρας). Αν είσαι από τους τολμηρούς, μεταμφιέσου στον αγαπημένο σου Eurovision Star.


4. Ετοίμασε το δικό σου μενού για την βραδιά της Eurovision με πιάτα από όλες τις χώρες ή από την αγαπημένη σου χώρα (π.χ. αν είναι η αγαπημένη σου συμμετοχή είναι της Ιταλίας προτείνουμε για ορεκτικό μπρουσκέτες, για κυρίως πίτσα ή πάστα τεσσάρων τυριών και για επιδόρπιο tiramisù ή παγωτό).


Εδώ θα βρεις περισσότερες ιδέες για ένα Eurovision Menu.


5. Μπες στην παρέα του Twitter, σχολίασε και αντάλλαξε απόψεις με eurovisionists από όλο τον κόσμο.


Χρησιμοποίησε τα hashtags: #eurovision2022 #turin2022 #soundofbeauty #Eurovision


6. Στείλε μήνυμα θαυμασμού και υποστήριξης στον αγαπημένο σου καλλιτέχνη. Θα το εκτιμήσει πολύ (ακόμα κι αν δεν το διαβάσει, θα στείλεις τη θετική σου ενέργεια).


7. Ψήφισε! Σημαντικό για να ζήσεις ολοκληρωτικά την εμπειρία της Eurovision.



8. Μάθε την φράση 12 points σε 5 γλώσσες! Έτσι, για την πλάκα σου!


9. Βρες τα lyrics των αγαπημένων σου τραγουδιών και έχε τα εύκαιρα κατά τη διάρκεια του show. Μη διστάσεις να τραγουδήσεις δυνατά με τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη.


Μπορείς να βρεις τα lyrics και μέσω της εφαρμογής της Eurovision!


10. Εκτύπωσε ή κατέβασε ως pdf στο κινητό σου τα scoreboards της κάθε βραδιάς, ώστε να κρατάς σημειώσεις κατά τη διάρκεια της κάθε συμμετοχής.


Μέχρι στιγμής υπάρχουν διαθέσιμα τα scoreboards των δύο ημιτελικών. Το scoreboard του τελικού θα βγει μετέπειτα. Εδώ μπορείς να βρεις τα scoreboards.



Extra Tip: Φτιάξε ένα USB με τα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού και παρ'το μαζί σου στις καλοκαιρινές διακοπές σου. Άλλωστε η Eurovision Season τελειώνει εκεί που ξεκινά η επόμενη!


Υπενθυμίζουμε ημερομηνίες και ώρες:


- 1ος Ημιτελικός: Τρίτη, 10 Μαϊου 22:00 (ώρα Ελλάδος)

- 2ος Ημιτελικός: Πέμπτη, 12 Μαϊου 22:00 (ώρα Ελλάδος)

- Μεγάλος Τελικός: Σάββατο, 14 Μαϊου 22:00 (ώρα Ελλάδος)

34 views0 comments
bottom of page