top of page

3 "γωνιές" της Google που προσφέρουν γνώση και διασκέδαση ταυτόχρονα pt.2



Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που ανέβασα το πρώτο μέρος αυτής της σειράς, όμως τον τελευταίο καιρό "σεργιάνησα" πολύ στα "μονοπάτια" της Google και ανακάλυψα φοβερά νέα πράγματα. Για πάμε να δούμε.



Θα ξεκινήσω λέγοντας πως γράφω το συγκεκριμένο άρθρο που διαβάζεις τώρα αξιοποιώντας τις γνώσεις που αποκόμισα και τον χρόνο που ξόδεψα στο Typing Club. Λοιπόν, στη "γωνιά" αυτή μπορείς να μάθεις με εύκολο, διασκεδαστικό και γρήγορο τρόπο τη γνωστή τακτική του "blind typing". Ναι, ναι αυτή τη μέθοδο που χρησιμοποιούν όσοι ασχολούνται καθημερινά και επαγγελματικά με τον υπολογιστή και το πληκτρολόγιό του. Αν και το Typing Club μας μαθαίνει το λατινικό πληκτρολόγιο, δοκιμάζοντας να πληκτρολογήσω στα ελληνικά στα τυφλά, τα κατάφερα, απλά χρειάστηκα λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να συντονίσω το μυαλό μου ως προς τις αντιστοιχίες των λατινικών γραμμάτων με τα ελληνικά στα πλήκτρα. Λειτουργεί και στις δύο γλώσσες και είναι πολύ χρήσιμη μέθοδος για το επαγγελματικό μέλλον σου.



Στο σχολείο, στο μάθημα της Βιολογίας δεν μας έμαθαν όπως έπρεπε, όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τα λοιπά. Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Τορόντο έχει δημιουργήσει αυτή τη "γωνιά" με ρεαλιστικά και διαδραστικά εκπαιδευτικά βίντεο γύρω από αυτή τη θεματολογία, προσπαθώντας να βοηθήσει κάθε άνθρωπο να αντιληφθεί καλύτερα όλα όσα συνδέονται με την εγκυμοσύνη και το θαύμα του να φέρνεις έναν άνθρωπο στον κόσμο.



Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζω στην επόμενη "γωνιά". Το Life Saver είναι ένας βρετανικός οργανισμός που με διαδραστικά βίντεο μοιράζει και διαδίδει τις απολύτως χρήσιμες και απαραίτητες γνώσεις των πρώτων βοηθειών. Μέσω αυτού του εκπαιδευτικού παιχνιδιού μπορείς να μάθεις πώς πρέπει να αντιδράσεις, όταν κάποιος γνωστός σου ή άγνωστος έχει ανάγκη τη δική σου βοήθεια που θα καθορίσει τη ζωή του. Μεταξύ άλλων έρχεσαι σε επαφή με το φιλί της ζωής, το pcr και την τεχνική heimlich.

 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή στις 15:00 (ώρα Ελλάδος)!

9 views
bottom of page