top of page

Τί έγινε το 2021;

- Ας κάνουμε μια αναδρομή στη χρονιά η οποία θα φύγει σε λίγες ημέρες. -



Δεν ξέρω αν όσοι καθόμαστε στο τέλος του χρόνου και κάνουμε το λεγόμενο New Year's Resolutions - ελληνιστί τις αποφάσεις που παίρνουμε για τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε μέσα στη νέα χρονιά - αν ανήκουμε σε μια πλειοψηφική ή μειοψηφική ομάδα του πληθυσμού. Ξέρω όμως πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να αναλογιστούν όλα τα σημαντικά μιας χρονιάς που φεύγει. Τί όχι;


Εγώ πάντως θέλω σίγουρα και έτσι πρόχειρα μου έρχονται καμιά δεκαριά ακόμα άτομα του στενού μου κύκλου που κι αυτοί θα ήθελαν. Εσύ μπορεί να μη θέλεις γιατί πιστεύεις πως το 2021 είχε μόνο άσχημες στιγμές. Κάνεις λάθος. Είχε πράγματι πολλές από αυτές αλλά είχε και πολλές όμορφες, οι οποίες αξίζουν μια ευκαιρία για να τις ξαναθυμηθούμε και να τις αποχαιρετήσουμε μαζί με τον παλιό τον χρόνο. Τί λες; Είσαι;


Μια φορά κι έναν καιρό, συγκεκριμένα το 2021, πάνω στον Πλανήτη Γη συνέβησαν πράματα και θάματα...


- 01/01/: Την πρώτη ημέρα του χρόνου έληξε η μεταβατική περίοδος του Brexit. Ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε για τα καλά το Brexit.



- 02/01: Το Καζακστάν γίνεται μια από τις χώρες που κατήργησαν τη θανατική ποινή.

- 06/01: Πραγματοποιείται η εισβολή φανατικών ακροδεξιών και υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ με σκοπό να καταστρέψουν τα πιστοποιητικά των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2020, αναγκάζοντας το Κογκρέσο να εκκενωθεί. Πέντε άτομα σκοτώνονται, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός και μία γυναίκα η οποία έπεσε νεκρή από πυρά μέσα στο Καπιτώλιο.



- 13/01: Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εγκρίνει ένα άρθρο για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία των ΗΠΑ, για υποκίνηση των γεγονότων στη διάρκεια της κατάληψης του Καπιτωλίου. Ο Τραμπ γίνεται ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που παραπέμπεται για καθαίρεση δύο φορές.

Την ίδια μέρα όμως, πραγματοποιείται με επιτυχία από γιατρούς στη Λιόν η πρώτη μεταμόσχευση χεριών και ώμων σε έναν ασθενή από την Ισλανδία στο νοσοκομείο Εντουάρ Εριό.

- 15/01: Παραιτείται η τρίτη κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε στην Ολλανδία έπειτα από σκάνδαλο με επιδόματα πρόνοιας, ενώ οι νεκροί από COVID-19 ξεπερνούν τους 2 εκατομμύρια παγκοσμίως.


(ο Μαρκ Ρούτε)

-17/01: Μια 54χρονη γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της στα Χανιά. Δράστης ο Νορβηγός σύντροφός της, ο οποίος της έκοψε το νήμα της ζωής με 14 μαχαιριές σε ολόκληρο το σώμα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το θύμα είχε οκτώ τραύματα τομής και έξι εκδορές από το μαχαίρι του δράστη. (γυναικοκτονία νο.1)

- 20/01: Ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται για μια τετραετή θητεία ως πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με την Κάμαλα Χάρις ως αντιπρόεδρο.


(ο Τζο Μπάιντεν)

Στην Ελλάδα, την ίδια μέρα η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε τρίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα, έπειτα από καταγγελία που είχε κάνει για σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί η ίδια από παράγοντα του αθλητισμού, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο σφύριγμα για την ελληνική εκδοχή του κινήματος Me Too.


(η Σοφία Μπεκατώρου)

- 26/01: Η Κάγια Κάλας ορκίζεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Εσθονίας. Η Εσθονία γίνεται η μοναδική χώρα στον κόσμο που διοικείται από γυναίκες, καθώς τόσο η αρχηγός κράτους όσο και η αρχηγός κυβέρνησης είναι γυναίκες


(η Κάγια Κάλλας)

- 01/02: Οι πολίτες της Μιανμάρ ξυπνούν και η χώρα τους βρίσκεται υπό το καθεστώς του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

- 09/02: Ολοκληρώνεται η κοινή έρευνα του ΠΟΥ και της Κίνας αναφορικά με την πηγή της επιδημίας που οδήγησε στην πανδημία COVID-19. Οι ειδικοί αποφαίνονται ότι η διαρροή του ιού από εργοστάσιο στην Ουχάν είναι "πάρα πολύ απίθανο σενάριο", ενώ η πιο πιθανή αιτία για την προέλευση του ιού είναι μια "φυσική δεξαμενή" σε νυχτερίδες.

Την ίδια στιγμή, το διαστημικό σκάφος "Ελπίδα" των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γίνεται η πρώτη αραβική αποστολή που πετυχαίνει να μπει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη.

- 18/02: Το διαστημικό σκάφος "Mars 2020" προσγειώνεται στον πλανήτη Άρη προκειμένου να ερευνήσει για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη.



- 07/03: Η Ελβετία γίνεται η 7η ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει τη μπούρκα να φοριέται δημόσια.

- 23/03: Το Ever Given, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κοντέινερ στον κόσμο, σφηνώνεται στη Διώρυγα του Σουέζ, πραγματοποιώντας καταστροφή στο διεθνές εμπόριο. Το πλοίο απελευθερώθηκε στις 29 Μαρτίου.



- 25/03: Ο αριθμός των εμβολιασμών για την COVID-19 υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια παγκοσμίως.

- 04/04: Ο κυκλώνας Σερόια στο νησί Τιμόρ σκοτώνει πάνω από 200 άτομα στην Ινδονησία και το Ανατολικό Τιμόρ.

- 05/04: Η άτυχη Κωνσταντίνα Τσάπα αποφάσισε να εγκαταλείψει τον σύζυγό της εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς του. Εκείνος σκοτώνει την ίδια και  τον αδερφό της μέσα στο σπίτι των γονιών τους, στη Μακρινίτσα Πηλίου. Λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία της, η 28χρονη είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, με την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Έγιναν συστάσεις στον δράστη και στη συνέχεια  αφέθηκε ελεύθερος. (γυναικοκτονία νο.2)

- 09/04: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πέφτει νεκρός από ένοπλη επίθεση. Την ίδια μέρα φεύγει από τη ζωή και ο Πρίγκιπας Φίλλιπος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' της Αγγλίας και Δούκας του Εδιμβούργου σε ηλικία 99 ετών.


(ο Γιώργος Καραϊβάζ)

- 17/04: Οι νεκροί από COVID-19 ξεπερνούν τους 3 εκατομμύρια παγκοσμίως.

- 18/04: Δώδεκα ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, συμπεριλαμβανομένων έξι από την Πρέμιερ Λιγκ και κορυφαίοι σύλλογοι από τη Serie A και τη La Liga, συμφωνούν να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή διοργάνωση, την European Super League. Δύο ημέρες αργότερα, έπειτα από μεγάλες διαμαρτυρίες από υποστηρικτές, άλλους συλλόγους και πολιτικούς, η Μάντσεστερ Σίτι αποσύρθηκε από τη διοργάνωση.

- 23/04: Φεύγει από τη ζωή η Ιταλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, παγκοσμίου φήμης, Μίλβα.


(η Μίλβα)

- 24/04: Ο αριθμός των εμβολιασμών για την COVID-19 υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως.

- 29/04: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 υπερβαίνει τα 150 εκατομμύρια παγκοσμίως.

- 01/05: Η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς εντοπίζεται στραγγαλισμένη μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως κάνουν λόγο για ληστεία από σεσημασμένους κακοποιούς οι οποίοι δεν δίστασαν να δολοφονήσουν τη νεαρή κοπέλα μπροστά στην 11 μηνών κόρη της. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι συνεχείς αντιφάσεις του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα κάνουν τον 32χρονο πιλότο -μετά από αρκετές ημέρες που επιχειρούσε με κατασκευασμένα γεγονότα να αποπροσανατολίσει τους αστυνομικούς- να «σπάσει» και να ομολογήσει το φρικτό έγκλημα. (γυναικοκτονία νο.3)


(η Καρολάιν Κράουτς και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος)

- 11/05: Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας καθώς η Χαμάς κλιμακώνει τις επιθέσεις με ρουκέτες. Αυτό συνέβη αφότου το Ισραήλ άρχισε να διώχνει τους Παλαιστίνιους στη συνοικία Σειχ Τζαράχ στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

- 15/05: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει τους 150. Σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση καταστρέφονται τα γραφεία του Associated Press του Al Jazeera και άλλων ΜΜΕ στη Γάζα.

- 18-22/05: Διεξάγονται οι ημιτελικοί και ο τελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Νικητής του Διαγωνισμού στέφεται η Ιταλία με τους Måneskin και το τραγούδι "Zitti e buoni" με 524 βαθμούς. Είναι η τρίτη φορά που η Ιταλία κατακτά την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό και η πρώτη έπειτα από το 1990.



- 20/05: Έπειτα από διεθνείς πιέσεις και γύρω στους 250 νεκρούς, το Ισραήλ συμφωνεί σε κατάπαυση του πυρός και στον τερματισμό των συγκρούσεων με τους μαχητές στη Γάζα. Η εκεχειρία τίθεται σε ισχύ στις 2 π.μ. την επομένη, τοπική ώρα.

- 04/06: Σε μία ήσυχη γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας, μία γυναίκα, 64 χρόνων, πέφτει θύμα φονικής επίθεσης από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Ο άνδρας είχε στήσει καρτέρι και την περίμενε να κατεβεί από το αυτοκίνητο. Η 64χρονη βρέθηκε πεσμένη στον δρόμο από περαστικούς. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Ο 75χρονος σύζυγος παραδόθηκε και απέδωσε το έγκλημα σε οικονομικές διαφορές. (γυναικοκτονία νο.4)

- 10/06: Σημειώνεται μια ετήσια ηλιακή έκλειψη που διαρκεί ως και 3 λεπτά και 51 δεύτερα και είναι ορατή από τον κεντρικό και ανατολικό Καναδά, τμήματα της Αρκτικής και της ρωσικής Άπω Ανατολής.

- 18/06: Οι νεκροί από COVID-19 ξεπερνούν τους 4 εκατομμύρια παγκοσμίως.

- 29/06: Ο αριθμός των εμβολιασμών για την COVID-19 υπερβαίνει τα 3 δισεκατομμύρια παγκοσμίως.

- 03/07: Περισσότερες από 130 δασικές πυρκαγιές κατακαίουν τον Δυτικό Καναδά, έπειτα από τον χωρίς προηγούμενο καύσωνα στη Βόρεια Αμερική, που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 600 θανάτους.

- 05/07: Φεύγει από τη ζωή η Ραφαέλα Καρά, Ιταλίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και παρουσιάστρια.


(η Ραφαέλα Καρά)

- 12/07: Σφοδρές πλημμύρες πλήττουν τη Γερμανία και το Βέλγιο με αποτέλεσμα 229 νεκρούς συνολικά.

- 16/07: Η 26χρονη Γαρυφαλλιά θα ανασυρθεί νεκρή από θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο, όπου και βρισκόταν για διακοπές με τον 30χρονο φίλο της. Ο ίδιος παραμένει άφαντος μέχρι που εντοπίζεται εξουθενωμένος σε βραχώδη περιοχή του νησιού. «Χάλασε η φάση», είπε στους αστυνομικούς που τον εντόπισαν, παραδεχόμενος ότι εκείνος χτύπησε και έσπρωξε τη Γαρυφαλλιά στη θάλασσα. Λίγες ημέρες αργότερα η νεκροψία-νεκροτομή θα δείξει πως η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στο νερό. Ήταν ανήμπορη να αντιδράσει και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό. (γυναικοκτονία νο.5)

- 17/07: Φεύγει από τη ζωή η τραγουδίστρια του δημοτικού και παραδοσιακού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη.


(η Φιλιώ Πυργάκη)

- 19/07: Η Blue Origin εκτοξεύει στο Διάστημα το πρώτο πλήρωμα που επιβαίνει στον πύραυλο New Shepard. Η αποστολή αποτελείται από τον δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή της Blue Origin Τζεφ Μπέζο, τον αδερφό του τον Μαρκ, τον πιλότο, την υποψήφια για το Μέρκιουρι 13 Γουόλι Φανκ και τον 17χρονο Ολλανδό μαθητή Όλιβερ Ντέμεν. Στα 82 της η Φανκ και στα 17 του ο Ντέμεν γίνονται αντίστοιχα το γηραιότερο και το νεαρότερο σε ηλικία άτομο στα χρονικά που ταξιδεύει στο Διάστημα.



- 23/07: Αρχίζουν στο Τόκιο οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020. Αρχικά είχαν προγραμματιστεί για το 2020, αναβλήθηκαν όμως λόγω της πανδημίας COVID-19. Οι Αγώνες ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου. Κατά τη διάρκειά τους η ελληνική αποστολή έστεψε Ολυμπιονίκες τον Λευτέρη Πετρούνια (χάλκινο στους κρίκους), τον Μίλτο Τεντόγλου (χρυσό στο άλμα εις μήκος), την εθνική ομάδα πόλο ανδρών (αργυρό) και τον Στέφανο Ντούσκο (χρυσό στην κωπηλασία).


(ο Στέφανος Ντούσκος)

- 30/07: Η 31 ετών Αννίσα, μητέρα ενός παιδιού, δέχεται πολλαπλές μαχαιριές από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους, στη Δάφνη. Μετά την άγρια δολοφονία, ο 39χρονος παραδίδεται στο αστυνομικό τμήμα. Ισχυρίζεται ότι τη σκότωσε επειδή τη ζήλευε και πίστευε πως διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις. (γυναικοκτονία νο.6)

- 03/08: Αρχίζουν οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, οι οποίες μέσα στον Αύγουστο εντοπίστηκαν στην Αττική, τη βόρεια Εύβοια, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, τη Μάνη, την Αχαΐα, τα Γρεβενά, τη Σαλαμίνα, τη Φωκίδα, τη Ρόδο, τον Έβρο και τη Ζάκυνθο.

- 04/08: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Αυτό που συγκλονίζει όμως το πανελλήνιο είναι η είδηση πως η 43χρονη Μαρία στη Σωτηρίτσα Λάρισας δέχεται επτά σφαίρες στον θώρακα και το μέτωπο από τον εν δια στάσει σύζυγό της. Ο 54χρονος φέρεται να ηχογράφησε τη δολοφονία στο κινητό του. (γυναικοκτονία νο.7)

- 08/08: Ένας 49χρονος εισβάλλει στην επιχείρηση της 47χρονης γειτόνισσάς του στο Ρέθυμνο και την πυροβολεί πισώπλατα. Τη σκοτώνει μπροστά στα μάτια της κόρης της. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για έγκλημα πάθους. Μετά τη δολοφονία, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έθεσε τέλος στη ζωή του. (γυναικοκτονία νο.8)

- 14/08: Σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ πλήττει την Αϊτή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότερα από 2.100 άτομα.

- 15/08: Οι Αφγανοί πολίτες ξυπνούν κι έρχονται αντιμέτωποι με την εισβολή των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα, Καμπούλ, την οποία και καταλαμβάνουν μαζί με το Προεδρικό Μέγαρο. Η κυβέρνηση ανατρέπεται.



- 23/08: Μια 55χρονη γυναίκα από τη Γεωργία μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμά της, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με γείτονά της, κάποια στιγμή η γυναίκα φώναζε: «Σε παρακαλώ, μη με σκοτώσεις». Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης συζούσε καιρό με την άτυχη γυναίκα, η οποία ήθελε να διακόψουν τη σχέση τους λόγω των εξαρτήσεων και της συμπεριφοράς του 48χρονου. (γυναικοκτονία νο.9)

- 24/08: Αρχίζουν στο Τόκιο οι Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020. Αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου–6 Σεπτεμβρίου 2020, όμως αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19. Η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα συγκέντρωσε 11 μετάλλια, μεταξύ των οποίων 7 χάλκινα, 2 αργυρά και 1 χρυσό.

- 26/08: Σε δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σκοτώνονται τουλάχιστον 185 άτομα, ανάμεσα στα οποία και 13 Αμερικανοί στρατιώτες.

- 27/08: Φεύγει από τη ζωή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πολιτικός και πρώην υπουργός.


(ο Άκης Τσοχατζόπουλος)

- 01/09: Το «τσιμεντωμένο» πτώμα της 42χρονης Μόνικα Γκιους, η τύχη της οποίας αγνοούνταν για επτά μήνες, εντοπίζεται στην αυλή του σπιτιού της στην Κυπαρισσία. Αμέσως οι έρευνες τον Αρχών στρέφονται στον πρώην σύντροφό της, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τη χώρα. Η συμπεριφορά του, σύμφωνα με τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας, ήταν βίαιη, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ. Σε βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης και τελικά οδηγήθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου. (γυναικοντονία νο. 10)

- 02/09: Φεύγουν από τη ζωή οι καλλιτέχνες Μίκης Θεοδωράκης, μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και πρώην μέλος της Βουλής των Ελλήνων και Mad Clip, trapper και επιχειρηματίας. Ο πρώτος από καρδιακή ανακοπή και ο δεύτερος από τροχαίο δυστύχημα.


(ο Μίκης Θεοδωράκης)

- 15/09: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ανακοινώνουν τη σύσταση μιας νέας συμμαχίας ασφαλείας, με το όνομα AUKUS, με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας στην περιοχή του Ινδικού και Ειρηνικού.

- 22/09: Η 31 ετών Δώρα δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στο Ροδίνι της Ρόδου από τον πρώην σύντροφό της. Ο 40χρονος πυροβόλησε τη νεαρή εκπαιδευτικό με κυνηγετική καραμπίνα, καθώς εκείνη έβγαινε από το αυτοκίνητό της. Στη συνέχεια ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα. Μάλιστα, άφησε και σημείωμα, στο οποίο μεταξύ άλλων έγραψε: «Χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω». (γυναικοκτονία νο. 11)


(η Δώρα)

- 27/09: Σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ πλήττει την Κρήτη, σκοτώνοντας ένα άτομο στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και τραυματίζοντας άλλα 35 άτομα.

- 30/10: Στην περιοχή Βερβερόντα Αργολίδας ένας 78χρονος στραγγάλισε την 75χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα και ανέφερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι βρήκαν νεκρό και τον 78χρονο. Στο σημείο βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ένα σημείωμα από τον 78χρονο, που έγραφε: «Υπαίτιος είμαι εγώ, η γυναίκα μου έπασχε από Αλτσχάιμερ» (γυναικοκτονία νο.12)

- 06/10: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο RTS,S κατά της ελονοσίας σε όλη την Υποσαχάρια Αφρική και σε άλλες χώρες που λυμαίνονται από τη νόσο.

- 09/10: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοινώνει την παραίτησή του από καγκελάριος της Αυστρίας ως αποτέλεσμα της έναρξης έρευνας σε βάρος του για διαφθορά.


(ο Σεμπάστιαν Κούρτς)

- 15/10: Η ιταλική εμπορική αεροπορική εταιρεία, η Alitalia, σταματά επίσημα τη λειτουργία της έπειτα από 75 χρόνια.

- 25/10: Φεύγει από τη ζωή η πολιτικός και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά από επιπλοκές σχετιζόμενες με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 57 ετών.


(η Φώφη Γεννηματά)

- 29/10: Η 48χρονη Νεκταρία, μητέρα τεσσάρων παιδιών, 25, 22 και δύο δίδυμων κοριτσιών 18 ετών, δολοφονείται στην Ιεράπετρα από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Ο 54χρονος εμβόλισε με τη μηχανή το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας, την κυνήγησε στο πάρκινγκ και την κατέσφαξε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, πήγε σε έναν γκρεμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει. (γυναικοκτονία νο.13)

- 01/11: Οι νεκροί από COVID-19 ξεπερνούν τους 5 εκατομμύρια παγκοσμίως.

- 03/11: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει εκτάκτως άδεια για τη χρήση του εμβολίου Covaxin κατά της COVID-19. Πρόκειται για το τρίτο μη δυτικό εμβόλιο που αποκτά επίσημη άδεια για χορήγηση.

- 10/11: Φεύγει από τη ζωή ο ερμηνευτής Χρήστος Κυριαζής.


(ο Χρήστος Κυριαζής)

- 28/11: 49χρονος με καταγωγή από την Αρμενία σκοτώνει με αιχμηρό αντικείμενο την 48χρονο σύζυγό του στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια ομολογεί το έγκλημά του στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή σοκάρουν, αφού ο συζυγοκτόνος κατάφερε 23 μαχαιριές στο σώμα της άτυχης γυναίκας. (γυναικοκτονία νο.14)

- 03/12: Δύο ιπποπόταμοι στο Ζωολογικό Κήπο της Αμβέρσας βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 στην Αμβέρσα του Βελγίου.

- 05/12: Η 36χρονη Ελόνα στραγγαλίστηκε από τον ίδιο της τον σύζυγο στο Βλαχιώτη Λακωνίας, εκεί όπου έμεναν μαζί με τα δύο τους παιδιά τα τελευταία χρόνια. «Τσαντίστηκα όταν με έβρισε, την έπιασα από τον λαιμό και την έπνιξα», φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς λίγο μετά το φρικτό έγκλημα. (γυναικοκτονία νο.15)

- 08/12: Η Μπούντεσταγκ εκλέγει τον Όλαφ Σολτς ως νέο Καγκελάριο της Γερμανίας, αντικαθιστώντας την Άνγκελα Μέρκελ έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία.


(ο Όλαφ Σολτς)

- 14/12: Φεύγει από τη ζωή ο δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και πολιτικός Γιώργος Τράγκας, έπειτα από μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.


(ο Γιώργος Τράγκας)

- 26/12: Φεύγει από τη ζωή ο Κάρολος Παπούλιας, πολιτικός και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.


(ο Κάρολος Παπούλιας)


Αυτά και πολλά άλλα. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς... ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ευτυχία και επιτυχία! Με το καλό το 2022!


Πηγές:

- 2021

 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 15:00 (GMT+3)!

22 views
bottom of page