top of page
  • Writer's pictureNatasa Vorylla

Οι 10 πιο εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες της Eurovision #Natasa'sVision



Γειά σας αγαπημένοι μου Eurovisionists!

Επιτέλους έφτασε η Τρίτη και το καθιερωμένο μας «ραντεβού» είναι εδώ! Μετά το τελευταίο μου άρθρο με τους πιο γοητευτικούς άνδρες της Eurovision και τη μεγάλη αγάπη που έλαβε, δε θα μπορούσα να μην αναδείξω τις 10 πιο εντυπωσιακές γυναίκες του διαγωνισμού. Εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια η Eurovision μας έχει συστήσει διαγωνιζόμενες με διαφορετικό στυλ και προσωπικότητα on stage. Με την πάροδο των χρόνων η μόδα, οι τάσεις, αλλά και η ίδια η μουσική, εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο, ωστόσο οι ίδιες οι καλλιτέχνιδες έχουν καταφέρει να παραμείνουν διαχρονικές και να συνεχίζουν να εμπνέουν και να γοητεύουν τους φίλους του διαγωνισμού!


Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις πιο όμορφες γυναικείες παρουσίες του διαγωνισμού. Let the show begin!


1. Έλενα Παπαρίζου – Ελλάδα (2005)

Εννοείται πως η Έλενα κερδίζει την 1η θέση, όχι μόνο στην Eurovision, αλλά και στην λίστα μας! Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην την κερδίσει; Ήταν και συνεχίζει να είναι υπέρλαμπρη! Η Έλενα πρωτοπόρησε από οποιαδήποτε άποψη. Η εξαιρετική χορογραφία, η άνεσή της on stage, το αντρικό χορευτικό που τη συνόδευε, ακόμα και ο ήχος της μελωδικής λύρας, ήταν στοιχεία που για πρώτη φορά συνδυάστηκαν στην σκηνή της Eurovision και εν τέλει «μάγεψαν» τους λάτρεις του διαγωνισμού το 2005.


H Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1982 στην Σουηδία από Έλληνες γονείς και από μικρή ηλικία ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο και χορό. Παράλληλα με το σουηδικό και ελληνικό σχολείο, ξεκίνησε σπουδές στο τραγούδι και το θέατρο, ενώ στην ηλικία των 17 ετών σχημάτισε συγκρότημα με το φίλο της, Νίκο Παναγιωτίδη, τους γνωστούς μας Antique, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Ελλάδα το 2001 στην Eurovision. Ήταν τότε που η Έλενα πήρε το βάφτισμα του πυρός με το θεσμό και το κομμάτι “I Would Die For You” κέρδισε την 3η θέση, ενώ έγινε δύο φορές πλατινένιο στην Ελλάδα.


Από το 2003 έως σήμερα η Έλενα ακολουθεί σόλο καριέρα και μάλιστα τα τραγούδια της στο YouTube έχουν εκατομμύρια views, περισσότερα από κάθε Έλληνα καλλιτέχνη.




2. Loreen - Σουηδία (2012)


H Loreen (Lorine Zineb Nora Talhaoui) θα έλεγα ότι είναι μία από τις πιο «αέρινες» και «αιθέριες» παρουσίες της Eurovision. Ο τίτλος του κομματιού περιγράφει άψογα την σκηνική παρουσία της Loreen, ”Euphoria”! Η ίδια ζει στο maximum την στιγμή της, ενώ δεν περνάει απαρατήρητο το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπό της με το άκουσμα των πρώτων χειροκροτημάτων.

Απλά και μόνο η κίνηση και η φωνή της έδωσαν τη νίκη στη Σουηδία! Χωρίς χορευτές και έντονα σκηνικά! Σκανδιναβική λιτότητα και απλότητα σε μια μοναδική εμφάνιση!


Η Loreen είναι κόρη Μαροκινών γονιών, η οποία έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο Σουηδικό κοινό το 2004, με την τηλεοπτική της εμφάνιση στο talent show “Idol”. Έχει λάβει 3 φορές συμμετοχή στον προκριματικό διαγωνισμό της Σουηδίας. Την πρώτη φορά (2011) έχασε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision, αφού τελικά επικράτησε ο Eric Saade. Η δεύτερη συμμετοχή της στον προκριματικό, της έδωσε το εισιτήριο για τον διαγωνισμό και νίκη για την Σουηδία! Η Loreen προσπάθησε το 2017 να εκπροσωπήσει για άλλη μια φορά τη χώρα της στον διαγωνισμό, ωστόσο δεν προκρίθηκε από το Melofestivalen.



3. Aysel – Αζερμπαϊτζάν (2009)


Ναιιιι, το κορίτσι με τις μαύρες μπούκλες και το λευκό φόρεμα! Αγαπημένη μου συμμετοχή από το Ajerbaizan, αγαπημένο ντουέτο! Θυμάμαι το μικρό εαυτό μου να ακούει το τραγούδι στο αυτοκίνητο, καλοκαίρι, διακοπές στη θάλασσα με τους γονείς μου… Σε κάθε περίπτωση, το 2009 ήταν μια χρονιά με υπέροχα κομμάτια στον διαγωνισμό!


H Aysel ήταν μόλις 20 ετών, όταν κέρδισε με τον Arash την 3η θέση στον διαγωνισμό με το τραγούδι “Always”. Χάρη στη φρεσκάδα της νιότης και το χαμογελαστό πρόσωπό της, κατάφερε να κερδίσει το κοινό! Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τις ενδυματολογικές επιλογές της συμμετοχής. Οι χρυσές λεπτομέρειες και τα εντυπωσιακά κοσμήματα έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη «λάμψη» στην παρουσία και τη συμμετοχή της.


Η Aysel γεννήθηκε στο Μπακού το 1989, με μητέρα δημοσιογράφο και πατέρα καθηγητή Πανεπιστημίου. Η ίδια σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν, αν και από μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη αγάπη στο τραγούδι και το πιάνο.



4. Alma - Γαλλία (2017)


Alors, bienvenue en France! Άλλη μια αγαπημένη μου συμμετοχή και μάλλον όχι μόνο δική μου! Η Alma (Alexandra Maquet) συνδυάζει υπέροχη φυσική ομορφιά, ευγένεια, γοητεία και όμορφη μελωδική φωνή. Βέβαια, δεν θα κρύψω ότι τα γαλλικά είναι μία από τις αγαπημένες μου ξένες γλώσσες, οπότε καταλαβαίνετε ότι απλά και μόνο στο άκουσμα του στίχου εισπράττω ένα δυνατό αίσθημα χαράς! Αν και θα προτιμούσα, όπως και πολλοί fans του διαγωνισμού να ακουστεί στην Eurovision η full french version του τραγουδιού και πάλι αυτό δε μειώνει την ομορφιά της παρουσίας.


Η Alma γεννήθηκε το 1988 στην Lyon της Γαλλίας. Στην ηλικία των 16 ετών μετακόμισε στο Miami και αφού τελείωσε εκεί το σχολείο, αποφάσισε να γυρίσει στη Γαλλία για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Lille. Για περισσότερο από ένα χρόνο πήγε με Erasmus στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου και έμαθε πορτογαλικά. Το 2011 δούλεψε στην Abercrombie & Fitch στο Μιλάνο και λίγο καιρό αργότερα μετακόμισε στις Βρυξέλλες, όπου άρχισε να συνθέτει για πρώτη φορά. Εξού και οι πολλές γλώσσες που γνωρίζει (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά). Εκτός από τραγουδίστρια, είναι στιχουργός και ηθοποιός. Με το τραγούδι Requiem κατέκτησε την 12η θέση στην Eurovision του 2017.



5. Emmelie De Forest – Δανία (2013)


Η Emmelie De Forest είναι επίσης μία από τις μικρότερες συμμετέχουσες του διαγωνισμού, αφού ήταν μόλις 20 ετών όταν το 2013 κέρδισε τον διαγωνισμό.

Θα έλεγα ότι είναι η πιο λιτή, αλλά και παραμυθένια εμφάνιση της Eurovision. Το φλάουτο που ακούγεται καθόλη την διάρκεια του κομματιού, ο «αέρας» στα μαλλιά της, τα τύμπανα, τα κόκκινα φώτα σε συνδυασμό με τις χρυσές σταγόνες βροχής στο background, μεταφέρουν τους θεατές σε ένα παραμύθι, σε ένα διαφορετικό χωροχρόνο με ήχους και μελωδίες ζώων, ρευμάτων και ανέμων. Η ίδια η Emmelie είναι η νεράιδα του παραμυθιού, η νύμφη του δάσους που η ίδια η μουσική με συνειρμούς μας αφήνει να φανταστούμε.


Η Emmelie De Forest γεννήθηκε στην πόλη Randers της Δανίας από Σουηδό πατέρα και Δανή μητέρα. Μετά το διαζύγιο των γονιών της, έζησε στην Δανία και στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ξεκίνησε να τραγουδάει από την ηλικία των 9 ετών σε μια χορωδία μαζί με την μαμά της. Στα 14 της, συμμετείχε σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και στα 18 της πήγε για σπουδές στην Κοπεγχάγη. Κέρδισε τη Eurovision της χρονιάς αυτής με το τραγούδι “Only Teardrops”.



6. Patricia Kaas – Γαλλία (2009)


Η απόλυτη κομψότητα, η φινέτσα και η γοητεία με αυθεντική γαλλική μουσική και στίχο, όπως και ο ρομαντισμός από την αγαπημένη Patricia Kaas που θα μπορούσε να θεωρηθεί επάξια η σύγχρονη Edith Piaf της εποχής μας! Η γοητεία προσωποποιημένη στη σκηνή της Eurovision! Ο τρόπος μάλιστα που κλείνει το τραγούδι της είναι τόσο classy! Απλά δείτε τη, θα τη θυμηθείτε και θα τη λατρέψετε!


Η Patricia Kaas γεννήθηκε το 1966 στην πόλη Forbach της Γαλλίας. Είναι μία από τις πιο πετυχημένες διεθνώς τραγουδίστριες της χώρας της. Μάλιστα, ενώ από πολλούς θεωρείται ως μια κλασική καλλιτέχνιδα, στην πραγματικότητα η μουσική της πλησιάζει πιο πολύ μια μίξη της jaz και της pop. Έχει συναντήσει τεράστια επιτυχία στην Γερμανία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τον Καναδά, την Ρωσία, τη Φιλανδία, την Ουκρανία και την Κορέα και ήταν και αυτός ένας από τους λόγους που καταχειροκροτήθηκε στον διαγωνισμό!

Τη βραδιά εκείνη έλαβε την 8η θέση, αλλά σίγουρα υψηλότερη στο θαυμασμό μας!



7. Ελένη Φουρέιρα - Κύπρος (2018)


Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ευρωπαία Beyoncé και όπως λένε πολλοί fans του διαγωνισμού, «Η Ελένη Φουρέιρα μπορεί να μην κέρδισε τον διαγωνισμό, αλλά κέρδισε την αγάπη της Ευρώπης». Και πράγματι ισχύει! Σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες, η Ελένη σημείωσε τεράστια επιτυχία και μετά το διαγωνισμό. Μάλιστα, το 2019 οι διοργανωτές της Eurovision την επέλεξαν να τραγουδήσει ξανά στην σκηνή του διαγωνισμού μαζί με παλαιότερους νικητές, γεγονός που δείχνει πως για πάρα πολλούς fans ανήκε στους νικητές!!


Η ολόσωμη φόρμα που φόρεσε η Ελένη στη σκηνή ήταν εμπνευσμένη από τα χρώματα της φωτιάς και ήταν δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου, ρούχα του οποίου έχουν φορέσει επίσης η Jennifer Lopez, η Shakira και η Beyonce! Όμορφη και γεμάτη ενέργεια καθόλη την διάρκεια της εμφάνισής της, ήταν από «φωτιά»!


Η Ελένη Φουρέιρα γεννημένη το 1987, ξεκίνησε την καριέρα της το 2007 ως μέλος γυναικείου band, ενώ από το 2010 κάνει σόλο καριέρα. Έκτοτε, αγαπιέται όλο και περισσότερο από το ελληνικό και ξένο κοινό.



8. Hadise - Τουρκία (2009)


Φωτιά στα κόκκινα! Αγαπημένη συμμετοχή της αδερφής μου! Χορευτικό και πολύ χαρούμενο κομμάτι! Η Hadise ντυμένη χορεύτρια οριεντάλ λικνίζεται με χάρη και εντυπωσιακές φιγούρες σε όλο τον χώρο της σκηνής, μιμούμενη με επιτυχία κινήσεις από τον χορό της κοιλιάς. Το αποτέλεσμα ιδιαίτερα θηλυκό και γεμάτο χάρη! Τα κόκκινα χρώματα της στολής της, σε συνδυασμό με το κόκκινο background θυμίζουν τα χρώματα της τουρκικής σημαίας και ο χορός της Hadise χορούς της Ανατολής.


Η βραδιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την νεαρή τραγουδίστρια, αφού ήταν άρρωστη και αισθάνθηκε πως δεν έδωσε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την χώρα της. Παρόλες βέβαια τις αντιξοότητες κατάφερε να κερδίσει την 4η θέση για την Τουρκία!


Η Hadise γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1985 και από εκεί ξεκίνησε την καριέρα της. Παρουσίασε δύο διαγωνισμούς τραγουδιού στο Βέλγιο και την Τουρκία, ενώ το 2002 συμμετείχε στο Idol της Τουρκίας. Το 2009 συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision και λίγα χρόνια αργότερα έγινε κριτής στο Τουρκικό The Voice.



9. Shiri Maimon – Ισραήλ (2005)


Η Maimon επέλεξε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του Κιέβου με το δεύτερο σίνγκλ της, "HaSheket SheNish'ar" (Η σιωπή που μένει). Η Maimon εμπνεύστηκε το videoclip του τραγουδιού της από την ταινία "The Bodyguard". Η σκηνική της παρουσία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ενώ με το φόρεμά της έκλεψε τις εντυπώσεις! Η φωνή της καλλιτέχνιδας από την άλλη, απλά μαγική! Το τραγούδι είχε αγγλικούς, αλλά και εβραϊκούς στίχους, για αυτό και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τη χώρα της!


Η Shiri Maimon γεννήθηκε στη Χάιφα του Ισραήλ από γονείς εβραϊκής, ελληνικής και ταϊλανδέζικης καταγωγής. Το όνομά της στα εβραϊκά σημαίνει «το τραγούδι μου» ή και «τραγούδα». Στην ηλικία των 10 ετών συμμετείχε σε ένα παιδικό μουσικό φεστιβάλ και στα 12 έτη της εντάχθηκε σε ένα μουσικό συγκρότημα. Μετά την αποφοίτησή της υπηρέτησε στις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ. Τα χρόνια που ακολούθησαν παρουσίασε πολλές εκπομπές, ενώ το 2003 πήρε μέρος στο talent show “Kokhav Nolad”. To 2004 έβγαλε το πρώτο της σίνγκλ. Το 2005 έλαβε μέρος στην Eurovision, όπου και κέρδισε την 4η θέση.



10. Dana International - Ισραήλ (1998)


Viva la diva! Η Dana είναι η diva της Eurovision! Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας! Η Dana International είναι η πρώτη transgender γυναίκα που πήρε το βραβείο της Eurovision! Αν και πολλές θρησκευτικές και συντηρητικές ομάδες εναντιώθηκαν στην συμμετοχή της στον διαγωνισμό, η Dana κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει την πρωτιά, αλλά να κερδίσει την αγάπη του κοινού. Η συμμετοχή της Dana ήταν η απαρχή για μια Eurovision ανοιχτή στη διαφορετικότητα και την αποδοχή.


Η Dana International γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ το 1969. Έχει επίσης καταγωγή από την Υεμένη και την Ρουμανία. Αν και από φτωχή οικογένεια, η μητέρα της εργάστηκε σκληρά προκειμένου να πληρώσει τα μαθήματα μουσικής της. Το καλλιτεχνικό της όνομα το πήρε από έναν παιδικό της φίλο, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Η Dana International εμφανίστηκε ξανά στην σκηνή της Eurovision το 2019 στο Ισραήλ, ερμηνεύοντας το τραγούδι του Bruno Mars “Just the way you are” και φυσικά το νικητήριο κομμάτι της, “Diva”, αναβιώνοντας όμορφες αναμνήσεις στους παλιούς fans του διαγωνισμού.



Αγαπημένοι μου Eurovisionists, θα τα πούμε μαζί την ερχόμενη Τρίτη με ένα νέο αφιέρωμα που θα αφορά στο θεσμό της Eurovision!


Μέχρι τότε μη σταματάτε να ακούτε μουσική και, γιατί όχι, να τραγουδάτε!!



12 views0 comments
bottom of page